Τουριστική επέλαση Ρωσίας..

Από συνεντεύξεις φορέων – τουριστικών πρακτόρων και ρεπορτάζ εφημερίδων μαθαίνουμε ότι στα νησιά του Αιγαίου και στη Χαλκιδική υπάρχει σημαντική τουριστική αύξηση από την Ρωσία. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι συγκεκριμένοι Ρώσοι τουρίστες ανήκουν στην κατηγορία των τουριστών οι οποίοι ξοδεύουν αρκετά στις διακοπές και επιπλέον ενδιαφέρονται για ποιοτικό τουρισμό. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ένας τουρίστας από Ρωσία δαπανά κατά τις διακοπές όσα δέκα Εγγλέζοι!

Να μην ξεχνάμε ακόμη ότι οι συγκεκριμένες τουρίστριες ομορφαίνουν με τα καλλίγραμμα κορμιά τους τις πλαζ στις Ελληνικές παραλίες!

Να λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για τον Ελληνικό Τουρισμό!

Ας ενδιαφερθούν τα αρμόδια Υπουργεία (προβολή, διαδικαστικά, διευκόλυνση σε θέματα βίζας), οι φορείς του Δημοσίου (ΕΟΤ, Δήμοι, ελεγκτικοί μηχανισμοί) αλλά και οι κάθε κατηγορίας τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, μέσα συγκοινωνιών, μονάδες εστίασης και διασκέδασης) για το συγκεκριμένο “target group” ώστε να αποτελέσει η Ελλάδα τουριστικός πόλος έλξης για τα επόμενα χρόνια. Ας ενδιαφερθούν για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τον ανάλογο προσανατολισμό των απασχολούμενων με τον τουρισμό (εκμάθηση γλώσσας, γνώση νοοτροπίας).

Οι ανταγωνίστριες χώρες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το θέμα και είναι κρίμα να χάσουμε και αυτό το στοίχημα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: