Οι κάδοι μιας αποτυχημένης πολιτικής στη Θεσσαλονίκη..

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Οι πολιτικοί καταξιώνονται από την αποτελεσματικότητά τους στην λύση των προβλημάτων σε κρατικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Δεν φτάνει να είναι απλοί διαχειριστές της εξουσίας και των προϋπολογισμών των υπουργείων, οργανισμών και δήμων των οποίων είναι επικεφαλείς. Πρέπει να έχουν στόχους, οράματα, να εμπνέουν και να παραδίδουν έργο πραγματικό με την λήξη της θητείας τους. Αλλιώς κρίνονται ως αποτυχημένοι και καλό είναι να επιστρέφουν στην οικία τους και στα οικεία τους.

Χρόνια τώρα οι δημότες της Θεσσαλονίκης, της Καλαμαριάς και των άλλων περιφερειακών δήμων ταλαιπωρούνται με το πρόβλημα των σκουπιδιών. Κάθε λίγο διακόπτεται η αποκομιδή λόγω της λειτουργίας ή μη των χωματερών, της δημιουργίας ή μη νέων και των ποικίλων διαχειριστικών προβλημάτων (περιβαλλοντικών, διαφωνιών κλπ) που προκύπτουν.

Τις τελευταίες μέρες ζούμε για άλλη μια φορά την δραματική κατάσταση των γεμάτων με σκουπίδια κάδων και μάλιστα σε περίοδο με αυξημένες θερμοκρασίες. Άθλιες συνθήκες, μίζερη εικόνα μιας τραυματισμένης κοινωνίας και μιας προβληματικής πολιτικής.

Που είναι λοιπόν οι φορείς (Υπουργεία, Νομαρχία, Δήμοι) οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν λύση στο μείζον αυτό ζήτημα. Ποιοι οι στόχοι, τα οράματα και η αποτελεσματικότητα των πολιτικών που κάθησαν-ονται στις πολυθρόνες της εξουσίας, όσον αφορά στο παραπάνω θέμα,  την τελευταία δεκαετία για να μην πάμε πιο πίσω.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: