Ελληνικός αθλητισμός, παρόν και μέλλον …

Έπειτα από την Ολυμπιάδα του 2004 και των εξελίξεων των τελευταίων χρόνων στον αθλητισμό είναι ώρα για απολογισμό, προβληματισμούς και τέλος για άμεσα γενναίες αποφάσεις.

Η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς να αποφασίσουν τι επιδιώκουν από το αθλητισμό. Επιθυμούν ένα σύστημα μαζικής παραγωγής πρωταθλητών και συγκομιδής μεταλλίων με οποιοδήποτε κόστος, στυλ πρώην Ανατολικών Ευρωπαϊκών κρατών και σύγχρονα της Κίνας; Ένα σύστημα εξαγοράς – ελληνοποίησης αθλητών και εμπορευματοποίησης των μεταλλίων;

Επιθυμούν αθλητές έρμαια στα χέρια πολυεθνικών εταιριών, προπονητές πλασιέ φαρμακευτικών εταιριών, σωματεία πλουσιοπάροχα και επιλεκτικά επιδοτούμενα και όλα αυτά ενταγμένα σε ένα πολιτικό σύστημα ανίκανο διαχρονικά να αντιδράσει, να ελέγξει η ακόμα και συνεργό σε άλλες περιπτώσεις.

Είναι ώρα λοιπόν για γενναίες αποφάσεις…

Να μελετηθεί τι έφταιξε στην αποτυχημένη εμφάνιση στον στίβο και στην Ομάδα Άρσης Βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008.

Να καλλιεργηθεί γνήσια αθλητική παιδεία από τα σχολειά, τις τοπικές κοινωνίες, από νόμιμα και διαφανή αθλητικά σωματεία και ομοσπονδίες.

Να ενισχυθούν οι ομοσπονδίες της ελληνορωμαϊκής πάλης και των θαλασσίων αθλημάτων που αντιπροσωπεύουν περισσότερο την κουλτούρα και ιστορία της χώρας μας.

Ο ελληνικός λαός επιθυμεί γνήσιο, καθαρό αθλητισμό. Είμαστε μικρή χώρα με τεράστιο πολιτισμικό υπόβαθρο όπου πάντοτε είχε αξία η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Λιγότερα έστω μετάλλια, αλλά καθαρά, επάξια, ελληνικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα ρεκόρ ας απασχολήσουν τους ενδιαφερόμενους στα «sports events» και «meetings», όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: