Κράχ στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού..

Σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί με τα αποθεματικά του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αφού όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, πρακτικά έχει επέλθει «κραχ» στο Ταμείο με το έλλειμμα να φτάνει τα 230 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα τα 10 εκατ. ευρώ! Η παραπάνω οικονομική κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταβληθούν τα μερίσματα στους δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε μία προσπάθεια να αποτραπούν τα χειρότερα και κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, έδωσε εντολή να καταβληθούν άμεσα 24 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθεί η τριμηνία Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, αλλά διεμήνυσε ότι είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό.

Το «κραχ» του ΜΤΣ είναι απόρροια κυρίως της πώλησης της Γενικής Τράπεζας στην γαλλική SOCIETE GENERAL από την κυβέρνηση Σημίτη το 2004, όπου το ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ διέθετε μεγάλο αριθμό μετοχών και αναγκάστηκε να τις πουλήσει στον γαλλικό τραπεζικό όμιλο, πολύ χαμηλότερα από την πραγματική τους αξία.

Περισσότερα: (defenceNet)

Σχόλιο: Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε, από αρθρογραφήματα της τότε περιόδου, ότι χαθήκανε επίσης πολλά χρήματα τα οποία σπρωχθήκανε με την ευθύνη των Διοικητών του ΜΤΣ και κατόπιν κυβερνητικής εντολής (πρωθυπουργίας Σημίτη) στο Χρηματιστήριο.

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. ΝΑ είναι καλά ο «μικρός» …θα τον » ευλογάμε » πάντα…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: