Αυστηρότερο πλαίσιο απόδοσης ιθαγένειας..

Αυστηρότερο πλαίσιο απόδοσης ιθαγένειας στους νόμιμους μετανάστες εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα», το οποίο κατατέθηκε χθες προς διαβούλευση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι αλλαγές που ενσωματώθηκαν μετά τη δημόσια διαβούλευση δεν αλλοίωσαν τον βασικό πυρήνα των διατάξεων του νόμου, όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης σε ενημέρωση που πραγματοποίησε χθες στους δημοσιογράφους.

«Οι τρεις βασικές επιδιώξεις του νομοσχεδίου ήταν και παραμένουν η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία, ο εκσυγχρονισμός του τρόπου πολιτογράφησης και η κατοχύρωση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους νόμιμους μετανάστες», επισήμανε.

Τόνισε, επίσης ότι το νομοσχέδιο απευθύνεται στους νόμιμους μετανάστες και δεν αφορά νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών. Σχετικά με τις αλλαγές που περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο ανέφερε πως «έχει ενσωματωθεί κάθε λογική και χρήσιμη πρόταση απ’ όπου κι αν προήλθε κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης».

Ν.Δ.:«Στη σωστή κατεύθυνση» χαρακτηρίζει τις αλλαγές της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χρήστος Ζώης, τονίζοντας ωστόσο ότι «πολύ απέχουν από τις θέσεις της Ν.Δ. και τις ανάγκες του τόπου». Το προσεχές διάστημα, και με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, η Ν.Δ. θα κλιμακώσει την πίεσή της και θα προωθήσει πρωτοβουλίες για να περάσει, με ακόμα πιο εμφαντικό τρόπο, τις θέσεις της για αυτό το κορυφαίο ζήτημα»…..

Πηγή:http://www.ethnos.gr/

Σχολιασμός: Ελπίζουμε με την συζήτηση στην Βουλή και την ορθή ανάγνωση των μηνυμάτων των πολιτών να ψηφισθεί τελικά ένας σωστός νόμος που θα  διασφαλίζει  την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα της χώρας και των μελλοντικών γενεών. Το κυριότερο όμως είναι να εφαρμοσθεί σωστά, να προστατευθεί από γνωστά κυκλώματα και όλες οι διαδικασίες να είναι ουσιαστικές και αυστηρές, όπως για παράδειγμα τα τεστ γλωσσομάθειας, ιστορίας κλπ, να μην μεταβληθούν, κατά το ελληνικόν,  σε τυπική ή αγοραία διαδικασία και άλλα πολλά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: