Επιβολή προστίμου από τον ΕΦΕΤ, σε εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων ..

O Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά από ελέγχους που διενήργησε στην εταιρεία με την επωνυμία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ, επέβαλε δύο πρόστιμα αφού διαπίστωσε τις ακόλουθες παραβάσεις:

– Πρόστιμο 3.000 € στην αποθήκη τροφίμων και ποτών χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 8 ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, διότι διαπιστώθηκε μη τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας για τους χώρους των επιχειρήσεων τροφίμων και ανεπαρκής εφαρμογή και τεκμηρίωση διαδικασιών αυτοελέγχου.

– Πρόστιμο 20.000 € στο εργαστήριο παστερίωσης – εμφιάλωσης αγελαδινού γάλακτος και παρασκευής παραδοσιακής γιαούρτης με την επωνυμία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ, που βρίσκεται στους ΚΑΤΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΙΛΚΙΣ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των όρων αδειοδότησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος HACCP.

Πηγή: http://www.kilkistoday.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2813:2010-03-02-14-12-19&catid=3:topika&Itemid=10
Σχολιo Deltacv: Λυπήθηκα  πολύ διαβάζοντας το παραπάνω δημοσίευμα. Έτυχε να επισκεφθώ την συγκεκριμένη Φάρμα, πριν αρκετά χρόνια στην αρχή της προσπάθειας ανάπτυξης και καθετοποίησης της, ως παραγωγικής μονάδας. Διέκρινα τότε το μεράκι και τον ζήλο των ιδιοκτητών για την επιτυχία της προσπάθειας τους, βασιζόμενοι στην παράδοση και στην ποιότητα. Δεν το κρύβω ότι, από τότε και μέχρι σήμερα, ήμουνα φανατικός καταναλωτής των προϊόντων της εταιρίας (κυρίως γάλα, γιαούρτι πρόβειο και ρυζόγαλο) για τους παραπάνω λόγους (ποιότητα) αλλά και για την γεύση τους. Κρίμα….
Ας ελπίσουμε ότι το παραπάνω θα γίνει μάθημα και σε άλλους επιχειρηματίες οι οποίοι ξεκινάνε με μεράκι, αλλά δυστυχώς υποπίπτουν στον πειρασμό του ανταγωνισμού και του κέρδους.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: