Για την ακρίβεια, στην Ελλάδα..

Ένας ακόμη μύθος καταρρέει, για την ακρίβεια, στην Ελλάδα!

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. διεξήγαγε έρευνα τιμών, σε μεγάλο Σούπερ Μάρκετ, στο κέντρο της Λουμπλιάνας σε 124 προϊόντα, καθημερινής χρήσης. Την ίδια έρευνα διεξήγαγε, για τα ίδια είδη, σε Σούπερ Μάρκετ ίδιων συμφερόντων, στη Θεσσαλονίκη. Στα προϊόντα, για τα οποία, δεν υπήρχαν, ακριβώς, ίδιες συσκευασίες, έχει γίνει αναγωγή της τιμής, σε τιμή μονάδος (τεμάχιο, λίτρο, κιλό). Από τα 124 είδη, που υπήρχαν και στα δυο Σούπερ Μάρκετ, 1 είχε ίδια τιμή, 38 ήταν φθηνότερα, στην Ελλάδα και 85 ήταν ακριβότερα. Για να αγοράσουμε τα παρακάτω αγαθά, στη Λουμπλιάνα, θα πληρώσουμε 390,82 ευρώ, ενώ, στην Ελλάδα, θα πληρώσουμε 454,70 ευρώ, δηλαδή 16,35% περισσότερο.

Η τιμοληψία του ΚΕ.Π.ΚΑ. αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την έλλειψη ανταγωνισμού, στην Ελλάδα. Οι εταιρίες, μέχρι σήμερα, ισχυριζόντουσαν ότι η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων είναι μικρή αγορά και γι’ αυτό οι τιμές είναι υψηλές. Η Σλοβενία είναι μια αγορά 2 εκατομμυρίων και όμως, είναι φθηνότερη.

Είναι, πλέον, ώρα για ρήξεις, με τα μεγάλα συμφέροντα, που λυμαίνονται τον καταναλωτή, στην Ελλάδα. Ζητούμε, από την Κυβέρνηση, άμεσο έλεγχο των τιμών των τροφίμων και των προϊόντων καθημερινής χρήσης, δημοσιοποίηση ονομάτων εταιριών, που πωλούν ακριβότερα, στη χώρα μας, απ’ ότι σε άλλες χώρες και αυστηρό έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών.

Οι καταναλωτές δεν έχουμε άλλες αντοχές. Απαιτούμε μειώσεις τιμών και διαφάνεια στη διαμόρφωσή τους.

Πηγή: http://www.kepka.org

Ένα Σχόλιο

  1. αν απέχαμε επιλεκτικά για μια βδομάδα απο συγκεκριμένες εταιρίες;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: