Ο ελληνισμός διαθέτει ακόμη ισχυρές αυτοφυείς δυνάμεις..

Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α  Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ω Ν  Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν

…Στους χαλεπούς καιρούς μας ο ελληνισμός οδηγείται στον έσχατο εξευτελισμό και στην απελπισία. Τα αίτια ήσαν ορατά πολύ καιρό και τώρα πια ουδείς τα αμφισβητεί: εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις, δειλία και βουλιμία, ψευδολογία και δημαγωγία.

Ωστόσο, ο ελληνισμός διαθέτει ισχυρές αυτοφυείς δυνάμεις και δύναται να υπερβεί την πιο θανάσιμη κρίση, όπως φανέρωσε η Ιστορία του. Όταν, με το ζωντανό παράδειγμά της και το ήθος της η Ηγεσία σχεδίασε, ενέπνευσε και οδήγησε το Έθνος ενωμένο στον αγώνα, οι Έλληνες νικήσαμε παντού και πάντοτε. Μπορούμε και σήμερα να νικήσουμε: να σώσουμε την Πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Υπάρχουν σήμερα παραδείγματα και ορμητήρια ανιδιοτελών δημιουργικών ελληνικών δυνάμεων που συνεχώς μάχονται και ανέρχονται όταν καταρρέουν παχυλοί θεσμοί και οργανισμοί…

…Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με 72 έτη προσφοράς εξακολουθεί να ανέρχεται, να δημιουργεί και να οδηγεί. Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών είναι σήμερα η μοναδική οργανωμένη δύναμη η οποία έμπρακτα μετέχει στον πανελλαδικό εορτασμό του έτους 2012 για τα Εκατό Χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και μεγάλου μέρους της Μακεδονίας.

Πηγή: ΕΜΣ

Σχόλιο DeltaCV: Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, όσον αφορά στον εορτασμό για τα Εκατό Χρόνια από την απελευθέρωση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης «ποιεί την νήσσαν», η αλλιώς λαϊκά «την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια», ίσως για να μην στενοχωρήσει «φίλους» & γείτονες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: