Τα δανεικά της τρόικας και τα μή ιδανικά πολιτικών..

…Με τα εισοδήματα που μας έδωσε ο καταιγιστικός δανεισμός, τονώσαμε το σύγχρονο πολιτισμό μας. Διακόσια θέατρα στην Αθήνα με εκατοντάδες νέους να τους απορροφά η τέχνη της υποκρισίας. Σχεδόν όλα επιδοτούμενα.

Τι μπουζούκια, τι παραστάσεις, τι νύχτες μαγικές κάτω από την Ακρόπολη, τι σεμινάρια και σενάρια, τι χρηματοδοτήσεις αθλητικών συλλόγων. Εν τω μεταξύ το κράτος έπρεπε να κτίσει και τη χώρα. Και αυτό έγινε, κουτσά στραβά, με τεράστιες στρεβλώσεις που σίγουρα αύξησαν τις δανειακές μας ανάγκες, επειδή η διαχείριση πόρων από το κράτος ποτέ δεν ικανοποίησε κανέναν.

….Και τα κόμματα και οι συνδικαλιστές και οι ακτιβιστές επωφελήθηκαν, έμμεσα, από την τεράστια πολιτιστική άνθηση που στήριξε το έλλειμμα. Τι διαλόγους, τι συνέδρια, τι τριήμερες συζητήσεις, τι διεθνείς συναντήσεις, τι αφίσες και αφισοκολλήσεις. Από πού βρέθηκαν τόσα χρήματα για όλες αυτές τις ενασχολήσεις; Και σήμερα, φυσικά, όλοι οι βουλευτές ζούνε με τα δανεικά της τρόικας… χωρίς να το πολυλένε εκείνοι που βγάζουν το ψωμί τους καταγγέλλοντας την τρόικα.

..Ναι, έχουμε τεράστιο έλλειμμα. Πληρώνουμε για τη ζωή που κάναμε ως έθνος ως τώρα.

Πηγή: Άρθρο » Από τα δανεικά της τρόικας ζουν και οι βουλευτές «, του Ν. Παπανδρέου, στο τεύχος Ιουλίου 2011 της Οικονομικής Επιθεώρησης

Σχόλιο DeltaCV: Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από το άρθρο του Ν. Παπανδρέου. Επιλεγμένα αποσπάσματα γιατί έχω μείνει με ένα μεγάλο ερωτηματικό. Τι θέλει να μας πει ο αδελφός, ο σύμβουλος, ο σχολιαστής, ο συγγραφέας Νίκος…

Ας μας απαντήσει όμως ποιος είναι αυτός ο πολιτικός αρχηγός και ιδρυτής και πιο κόμμα που φέρει την κύρια ευθύνη για τα επιδοτούμενα “ποιοτικά” θέατρα, για τις χρηματοδοτήσεις των κάθε περίεργης υπόστασης αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, για τα πολιτιστικά διήμερα-τριήμερα σε κάθε κορφοβούνι. Ποιοι υπουργάρες, θαμώνες των «πολιτιστικών κέντρων» μπουζουκομάγαζων, διδάξανε ζεΐμπεκιές και λουλουδοπόλεμο. Ποιος θέριεψε τον άκρατο και άκριτο συνδικαλισμό, ποιος χρηματοδότησε την κάθε περισπούδαστη ακτιβιστική οργάνωση. Ποιοί είναι οι κατ’ εξοχήν πρώτοι διδάξαντες και χορηγοί των συνεδρίων σε φίλους Δήμους, των διεθνών συναντήσεων μετά δειπνοσοφιστικών συζητήσεων σε επιλεγμένες για γκουρμέ απολαύσεις αίθουσες ξενοδοχείων πολλών αστέρων.

Ποιοι ανέδειξαν την ιδιότητα του επαγγελματία αφισοκολλητή του κομματικού σωλήνα σε απαραίτητο προσόν για διευθυντικές θέσεις δημοσίων οργανισμών και γιατί όχι υπουργικών θώκων. Και τέλος ποιοι κακομάθανε τον λαό να ζει μια πλασματική, επιδοτούμενη με διακοποδάνεια και προσόδους χωματερών..

Ρωτάμε Νίκο Παπανδρέου και αναφερόμαστε στην κύρια πάντα ευθύνη, γιατί μην τρελαθούμε κιόλας σε αυτήν την τραυματισμένη, από φωστήρες και σωτήρες πολιτικούς, αγαπημένη Πατρίδα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: