Λεονταρισμοί Πάγκαλου ή δήλωση ουσίας;

Ξάφνιασε ο Πάγκαλος όταν χθες στην Βουλή στην ομιλία του ανέφερε με απόλυτο και σαφή τρόπο ότι “η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της θα αποτελεί και επίθεση ενάντια της Ελλάδας”. Η παραπάνω αναφορά βέβαια είναι λόγος με εθνική σημασία και επιδοκιμάζεται από την απόλυτη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και έχει ακόμη ξεχωριστή σημασία όταν αρθρώνεται σε μια περίοδο όπου η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και σε σφιχτό εναγκαλισμό από Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ. Όταν λοιδορείται από ξένους πολιτικούς, οικονομικούς αναλυτές και τα διεθνή ΜΜΕ. Όταν διακυβεύεται η κυριαρχία της και ετοιμάζουν να βγάλουν στο σφυρί την περιουσία της.

Ακούγοντας την παραπάνω δήλωση ο καθένας μπορεί να προβληματίζεται ως προς τον σκοπό, την αυθεντικότητα αλλά και την ουσία της. Είναι μήπως μία από τις γνωστές πομφόλυγες του αντιπροέδρου, πρόκειται μήπως για ακόμη μία αψυχολόγητη αντίδραση του παρορμητικού πολιτικού άνδρα ή επιτέλους έχουν αντιληφθεί εκεί στην κυβέρνηση ότι κάτι σοβαρό λαμβάνει χώρα στην γειτονιά μας.

Ευχόμαστε να συμβαίνει το τελευταίο και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες σοβαρές και κρίσιμες αντιδράσεις όσον αφορά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας. Οι παίκτες στην σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου έχουν λάβει τις θέσεις τους και ήδη έχουν αρχίσει τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις. Το τρίγωνο Ισραήλ – Τουρκία – Ελλάδα και Κύπρος αναμένεται να κυριαρχήσει ειδησιογραφικά τους επόμενους μήνες, με φόντο το Αιγαίο και τα ενεργειακά αποθέματα. Αναμένουμε λοιπόν ενέργειες υψηλής ευθύνης από όλους, πολιτικούς, διπλωμάτες και στρατιωτικούς στον σχεδιασμό, συντονισμό και χειρισμό των κρίσιμων θεμάτων.

Αυτή λοιπόν την κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα περίοδος είναι επίσης ώρα αυτοκριτικής και αναθεώρησης. Συμφωνούμε με την δήλωσή σας κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης. Ναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να υψώσουμε φωνή και ανάστημα απέναντι στους μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς και ορέξεις των εξ ανατολής γειτόνων μας.

Να σας υπενθυμίσουμε όμως τις δηλώσεις σας περί “αντιπαραγωγικών στρατιωτικών”. Επιμένει λοιπόν ο πολιτικός άνδρας σε εκείνες τις δηλώσεις και αν ναι να μας πει πως σκέπτεται να αντιμετωπισθεί πιθανή κρίση στο Αιγαίο, πως να υπερασπισθεί την Κύπρο και τέλος πώς να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα; Η εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια στηρίζονται στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και τέτοιου είδους δηλώσεις το τραυματίζουν. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι όλοι οι αγώνες στην μακραίωνη ιστορία του έθνους, κερδήθηκαν με την εθνική συνείδηση και φιλοτιμία αυτού του λαού. Την εθνική συνείδηση ευτυχώς δεν την έχουμε χάσει, μην χαθεί όμως η φιλοτιμία, κύριε Αντιπρόεδρε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: