Βίοι παράλληλοι..Η Ιστορία διδάσκει..

 Ιππίας : Ο μεγαλύτερος γιός του τυράννου Πεισίστρατου, που μετά το θάνατο του πατέρα του (528 ή 527) τον διαδέχθηκε στην τυραννίδα μαζί με τον αδελφό του Ίππαρχο. Στην αρχή μάλιστα επειδή φοβόταν για τον εαυτό του, φρόντισε να περιτοιχίσει τη Μουνιχία (η σημερινή Καστέλλα), ώστε να πάει να ζήσει εκεί, συνάπτοντας συγχρόνως ισχυρές συμμαχίες. Κυβέρνησε ως τύραννος τρία χρόνια, αλλά τον τέταρτο, με αρχηγία του Αρπακτίδη, τον έπαυσαν. Τότε ο Ιππίας έφυγε και κατάφυγε στην αυλή του Δαρείου, του βασιλιά των Περσών.

Όταν οι Πέρσες ήρθαν στο Μαραθώνα, ο Ιππίας τους οδηγούσε και μάλιστα προσπάθησε με τους οπαδούς του να ξεσηκώσει επανάσταση στην Αττική. Δεν το κατάφερε και μετά την ήττα των Περσών έφυγε μαζί με το Δάτη και τον Αρταφέρνη. Γυρίζοντας όμως πέθανε στη Λήμνο το 490 π.Χ.«
Το κείμενο το λάβαμε στην ηλεκτρονική μας αλληλογραφία και με κάποιες ελάχιστες τροποποιήσεις & επικαιροποιήσεις , διαβάζετε το τελικό σύγχρονο κείμενο:

Γιώργος: Ο μεγαλύτερος γιός του λαοπλάνου Αντρέα, που μερικά χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα του τον διαδέχθηκε στην τυραννίδα μαζί με τον αδελφό του Νίκο. Στην αρχή μάλιστα επειδή φοβόταν για τον εαυτό του, φρόντισε να περιστοιχίσει το Καστρί ώστε να πάει να ζήσει εκεί, συνάπτοντας συγχρόνως ισχυρές συμμαχίες.  Επειδή δυσκολευόταν να κυβερνήσει, κατάφυγε στην υποστήριξη του ΔΝΤ και άλλων ξένων ηγεμόνων.

Όταν το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα, ο Γιώργος τους οδηγούσε και μάλιστα προσπάθησε με τους οπαδούς του να ξεσηκώσει αντεπανάσταση στο επαναστατημένο Σύνταγμα Δεν τα κατάφερε και μετά τη αποτυχία του ΔΝΤ, έφυγε με ελικόπτερο μαζί με τους Νίκο, τον τσάρο Γιώργο & τον ευτραφή Ευάγγελο. 

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. H Ιστορία επαναλαμβάνεται,αλλά και οι δύο περιπτώσεις έχουν άσχημο τέλος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: