ΚΕ.Π.ΚΑ – έκτακτη εισφορά ακινήτων στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. απέστειλε την παρακάτω επιστολή, προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.  

«Κύριε Αντιπρόεδρε,

 Η επιβολή της έκτακτης εισφοράς, για τα ακίνητα, που εισπράττεται, μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., προβλημάτισε το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών. Έχουμε γίνει αποδέκτες και παραπόνων και ερωτημάτων, από καταναλωτές, που καλούνται να πληρώσουν, για μια ακόμα φορά, τη διάσωση της χώρας.

 Κατανοούμε την ανάγκη της Ελλάδας να διορθώσει τους οικονομικούς δείκτες και συμφωνούμε ότι η επιβολή άμεσης φορολογίας, στα περιουσιακά στοιχεία και στα εισοδήματα, είναι πιο δίκαιο μέτρο, από την αύξηση της έμμεσης φορολογίας. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνούμε όσους ανήκουν, σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όσα νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα, όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν ακόμα και τους λογαριασμούς τους, για το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό κ.λπ.

 Η απόφαση να διακόπτεται η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, σε όσους δεν πληρώνουν το έκτακτο τέλος ακινήτου, μας βρίσκει, κάθετα, αντίθετους.

Η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί καθολική υπηρεσία και είναι ευθύνη της Πολιτείας να εξασφαλίσει την πρόσβαση όλων των πολιτών, σε αυτήν, με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε προσιτές τιμές. Η απόφαση να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αν δεν πληρωθεί το τέλος, έρχεται, σε αντίθεση, με τον καθολικό χαρακτήρα της ηλεκτρικής ενέργειας και θα οδηγήσει του χαμηλού εισοδήματος καταναλωτές, σε ενεργειακή ένδεια, με ολέθριες συνέπειες, στην υγεία τους και τη ζωή τους. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κίνδυνοι, για την υγιεινή, τη συντήρηση τροφίμων και τη θέρμανση, σε περίπτωση διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

 Κύριε Αντιπρόεδρε, Ζητούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας, για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, στους καταναλωτές, που αδυνατούν να πληρώσουν το νέο τέλος ακινήτων».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: