Υπουργός Σηφουνάκης, απερίγραπτες δηλώσεις..

Απερίγραπτα τα όσα δήλωσε ο αν. Υπουργός Ν. Σηφουνάκης με αφορμή ένα τοπικό πύρηνο κήρυγμα ενός ιερέα στην Λήμνο. Αναφέρθηκε με άκρως υποτιμητικά σχόλια στον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, έναν ιεράρχη κόσμημα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας και γενικότερα του σύγχρονου ελληνικού ακαδημαικού και πνευματικού κόσμου. Έναν φωτισμένο κατά γενική ομολογία πνευματικό ηγέτη, παράδειγμα προς μίμηση και λαμπρό επιστήμονα.

Η δήλωση του υπουργού Σηφουνάκη: Γιατί όμως να υστερήσει σε πολιτικαντισμό και ποπουλισμό ένας παπάς που διπλομισθοδοτείται, όταν διάφοροι αρχιερείς και μάλιστα οι φερέλπιδες καταλλήλως προπαγανδιζόμενοι – όπως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος- που στο όνομα της ακροδεξιάς ιδεολογίας του αείμνηστου προκαθήμενου επιδιώκει – να καρπωθεί κι αυτός ο έρημος, ως δελφίνος της ιεραρχίας της εκκλησίας μέρος της κληρονομιάς του?

Ο συγκεκριμένος πολιτικός κατά καιρούς έχει λάβει αντίθετες θέσεις σε ζητήματα εκλησιαστικά και ήταν σφοδρός πολέμιος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αλλά με αυτή την δήλωση πέρασε τα εσκαμμένα και δείχνει αφενός το μικρό μέγεθος του πολιτικού ανδρός αφετέρου δε καταδεικνύει ότι διαπνέεται από μικρόψυχα και ευτελή συμπλέγματα. Τον αφήνουμε, αυτόν τον έρημο πολιτικό,  στην κρίση των πολιτών και της αδέκαστης ιστορίας…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: