Η κατοχή του ’41 και η υψηλή εποπτεία του 2011..

Παραμονή 28η Οκτ 2011

Τόσα χρόνια στην Ε.Ε, υποτίθεται στον σκληρό πυρήνα της, προεδρίες, επίτροποι, επιτροπές  και φτάσαμε το 2011, έπειτα από τέσσερα χρόνια πρωτοφανούς ύφεσης, να είμαστε υπό επιτήρηση και να έχουμε  ξένους «συμβουλάτορες» στα υπουργεία να μας μάθουν να δουλεύουμε….

Και όμως κάνοντας μια σύντομη επισκόπηση στην τελευταία δεκαετία θυμόμαστε:

– Την δυνατή Ελλάδα, του χαμένου εκσυγχρονισμού των κυβερνήσεων Σημίτη, με αποκορύφωμα την “ηρωική” ένταξη μας στην Νομισματική Ένωση, αλλά βέβαια με την βοήθεια greek statistics και τις ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες “αμαρτωλών” ξένων τραπεζικών κολοσσών…

– Την προετοιμασία και διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, με υπερβολές βέβαια σε δαπάνες, πρόσκαιρο θετικό αντίκτυπο στην παγκόσμια σκηνή, αλλά και με ελλειπή/αρνητικά τελικά ανταποδοτικά αποτελέσματα …

– Την ισχυρή Ελλάδα, της χαμένης επανίδρυσης του κράτους, της χαλαρής-ήπιας προσαρμογής των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, με τις αναλαμπές μιας υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής και δυναμικής παρέμβασης με συμφωνίες σε ενεργειακά ζητήματα.

– Την Ελλάδα σε κρίση, την Ελλάδα στον πυρήνα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, την Ελλάδα του ακυβέρνητου πια τα δύο τελευταία χρόνια Τιτανικού, φόρα στα βράχια-μπάζα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Με μια κυβέρνηση που από μνημόνιο σε μεσοπρόθεσμο, από τηλεδιάσκεψη σε διάσκεψη κορυφής, το μόνο που κατάφερε είναι να εξαντλήσει τα οικονομικά και ψυχικά αποθέματα των πολιτών και να κρύψει τον ήλιο της ελπίδας.

Σήμερα λοιπόν, παραμονή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ζούμε την αντίφαση ενός ενδόξου μνήμης γεγονότος και ενός προσβλητικού “πιστωτικού γεγονότος”. Το αποτέλεσμα δυστυχώς θα είναι το ίδιο. Κατοχή ακολούθησε τότε, υψηλή εποπτεία κατά Μέρκελ πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. Η Τελευταία παραγραφος απεικονίζει όλη την επικρατούσα σημερινή δοκιμασία ενός υπερήφανου λαού
    -Θεέ μου προστάτεψέμε από τους φίλους μου ,γιατί τους εχθρούς μου τους αντιμετωπίζω εγώ.( οι φίλοι μας οι Γερμανοί)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: