Ακτινίδια, η φετινή παραγωγή και οι τιμές ..

Με αυξημένη σε σχέση με πέρσι παραγωγή και με καλή ποιότητα αναμένεται να είναι η νέα σοδειά ακτινιδίων. Η καλλιέργεια έχει αυξητικές τάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σήμερα η Ελλάδα είναι η δεύτερη παραγωγός χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία. Όσον αφορά την παγκόσμια παραγωγή βρισκόμαστε στην τέταρτη θέση μετά την Ιταλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Χιλή. 

Ο Βαγγέλης Βαγγέλης, πρόεδρος της ΕΑΣ Άρτας – Φιλιππιάδας, μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:«Όσον αφορά τις τιμές εκτιμώ ότι θα είναι καλύτερες από τις περσινές, αφού η Ιταλία συνεχίζει να έχει και φέτος μειωμένη παραγωγή. Εμείς συνιστούμε στους παραγωγούς να μην βιαστούν να πουλήσουν την παραγωγή τους και να ελέγχουν τους εμπόρους να είναι αξιόπιστοι. Πέρσι η μέση τιμή ήταν γύρω στα 50 λεπτά το κιλό. Αυτοί που βιάστηκαν να πουλήσουν είχαν χαμηλότερη τιμή που κυμάνθηκε στα 35 λεπτά το κιλό. Φέτος αναμένεται η τιμή να φτάσει τα 55 λεπτά.

Ο Δημήτριος Μανώσης, πρόεδρος της Οργάνωσης Παραγωγών ΖΕΥΣ Ακτινίδια ΑΕ, δήλωσε τα εξής: «Στο νομό Πιερίας η καλλιέργεια ακτινιδίου εξελίσσεται πολύ ομαλά και σε ότι αφορά την ποιότητα και σε ότι αφορά την ποσότητα. Σε σχέση με το 2010 αναμένεται να έχουμε αυξημένη παραγωγή της τάξης του +25%. Προβλήματα από αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν είχαμε.»    

Πηγή: http://www.agrotypos.gr 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: