Έργο «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Δήμου Καλαμαριάς»

Αρχίζουν οι εργασίες του έργου της «Ανάπλασης Εμπορικού Κέντρου Δήμου Καλαμαριάς», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις (οδός Μεταμορφώσεως 12 μήνες, οδός Κομνηνών 6 μήνες).

 Η αστική αυτή παρέμβαση τόσο στον άξονα της οδού Μεταμορφώσεως, όσο και στον άξονα της οδού Κομνηνών, αφορά τον ανασχεδιασμό, την αναδιοργάνωση, την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου ελεύθερου χώρου του κέντρου της Καλαμαριάς και την ενίσχυση της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας.

 Η παρέμβαση στην οδό Μεταμορφώσεως αφορά τη μονοδρόμηση της οδού με τη διατήρηση του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση από την οδό Πόντου προς την οδό Κερασούντος και τη διεύρυνση της κεντρικής νησίδας μέχρι το απέναντι μέτωπο της οδού. Κατά μήκος του δρόμου θα ενισχυθεί το πράσινο, θα καταργηθούν οι θέσεις στάθμευσης ενώ θα παραμείνουν θέσεις για ανεφοδιασμό των εμπορικών καταστημάτων.  Θα δημιουργηθούν χώροι στάσης και ανάπαυσης των διερχομένων, θα απομακρυνθούν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων με την τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων.

 Η παρέμβαση στην οδό Κομνηνών αφορά τον ανασχεδιασμό και ανακατασκευή του δαπέδου, την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων σε συγκεκριμένους χώρους ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη κίνηση έμπροσθεν των εμπορικών καταστημάτων και τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στάσης και ανάπαυσης.  Θα ενισχυθεί το πράσινο με νέες φυτεύσεις, θα βελτιωθούν οι υποδομές για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά ή προβλήματα όρασης και θα εκσυγχρονιστεί ο φωτισμός.

 Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος με τη δημιουργία ενός ευχάριστου, σύγχρονου και καλά σχεδιασμένου κοινόχρηστου δημόσιου χώρου, η μείωση της κίνησης και στάσης των αυτοκινήτων και η παράλληλη αύξηση του χώρου κίνησης των πεζών, η βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής με την ενίσχυση του πρασίνου και την επιλογή υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.

 Παράλληλα, σε συνδυασμό με την κατασκευή της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου χώρου στάθμευσης που ολοκληρώθηκαν καθώς και με την επέκταση του μετρό που θα ακολουθήσει, το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να τονώσει το ρόλο του τοπικού κέντρου και να προσελκύσει νέες ομάδες επισκεπτών, ώστε το κέντρο της Καλαμαριάς να γίνει ελκυστικό και ανταγωνιστικό των μεγάλων υπερτοπικών εμπορικών κέντρων.

Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της όχλησης των καταστημάτων και των κατοίκων.
Πηγή: www.kalamaria.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: