Προβληματική κατάσταση στα κονδύλια του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων

Προβληματική κατάσταση στα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2007-2013 που αφορούν στη χρηματοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων – 500 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικά χρήματα και 500 εκατομμύρια ίδια συμμετοχή όσων ενταχθούν στο πρόγραμμα. Τα κονδύλια θα μπορούσαν να εισρεύσουν άμεσα στην αγροτική παραγωγή, έναν από τους λίγους παραγωγικούς κλάδους της χώρας, αν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθούσε τη διαδικασία για την αξιολόγηση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.

 Η προκήρυξη του προγράμματος έγινε πριν από 18 μήνες. Ένα χρόνο μετά την κατάθεση των αιτήσεων από τους αγρότες δεν έχει δοθεί ούτε μία έγκριση και βέβαια δεν έχει προχωρήσει καμία επένδυση. Για την ακρίβεια, δεν έχει προχωρήσει καθόλου η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων – αιτήσεων, που έχουν κατατεθεί συνολικά 7.700, εκ των οποίων προβλέπεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι 5.000.

Τι ακριβώς συμβαίνει με τους δημόσιους υπαλλήλους που είχαν προκριθεί για να κάνουν την αξιολόγηση; Πού βρίσκεται ο διαγωνισμός για ιδιωτικές εταιρείες, που έχει προκηρυχθεί;

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής, 22 Ιαν 2012

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: